Cookie preferences
SettingsI agree

WHG - PERSBERICHT - Waalhaven windenergie - De Waalhaven Group sluit een vierjarig contract met Eneco voor elektriciteit uit HollandseWind® van de Slufterdam

18 April 2019

Rotterdam, 18 april 2019 – De Waalhaven Group heeft een overeenkomst getekend met Eneco voor de levering van elektriciteit uit HollandseWind® voor haar activiteiten in de Rotterdamse haven. Deze van een Milieukeur voorziene stroom wordt door de werkmaatschappijen United Waalhaven Terminals, Barge Center Waalhaven en de Waalhaven Botlek Terminal gebruikt voor alle kranen, aangesloten reefers en alle apparatuur in werkplaatsen en kantoren.

De verwachting is dat hiermee ca. 1.500-2.000 ton CO2 per jaar bespaard kan worden op de totale uitstoot van CO2. Weer een stap naar een betere klimaatbeheersing.

Deze stap is mede gezet om de klanten van de Waalhaven Groep te steunen in hun streven om (zee)transport en overslag milieuvriendelijker te maken. Al dan niet onder druk van wetgeving worden forse investeringen gedaan in de aanschaf van scrubbers, het gebruik van laag-zwavelige brandstof en LNG.

Het aanbod van Eneco om stroom af te nemen van hun nieuwe windmolenpark op de Slufterdam komt dus zeer gelegen. Naast deze stap is de Waalhaven Groep ook in gesprek met leveranciers om in de toekomst meer elektrisch aangedreven equipment te gaan gebruiken. 

De overeenkomst met Eneco loopt tot eind 2023.

Voor meer informatie: Waalhaven Group, Managing Director, Jan Overdevest, 088 9440081 of joverdevest@waalhaven-group.nl 

 

Back